Navigation
Johannes Nissen har fri d.24-25/9 , 8-9/10, samt d. 12-13/11, hvor henvendelse bør ske til sognepræst Hans Otto Paludan, Krogsbølle 64 87 11 01. I efterårsferien fra d.17. til d.23. oktober passes embedet af sognepræst Stig Saxbjørn, Lunde 6595 5055. * * * * * * * Torsdag d. 29/9 er det filmaften kl. 19.00 i Kirkeskolen, hvor vi vil se ”En kongelig affære” og tale lidt både om oplysningstiden og om historisk korrekthed i film. * * * Onsdag 12/10 kl. 18.00 er der gudstjeneste i Nr. Højrup kirke ved spejderne fra Nr. Højrup KFUM-trop. Alle er velkomne. * * * Torsdag 13/10 kl. 19.30, vil vi prøve noget nyt i Kirkeskolen. Nemlig en højskolesangaften, hvor man kan ønske sange fra højskolesangbogen. Organisten spiller til og præsten siger noget fornuftigt (mere eller mindre) om sangene. * * * Torsdag d. 3/11 kl. 19.30 er der foredrag i Kirkeskolen, hvor Inger Høirup Pedersen og Ole Mygind Pedersen fortæller med billeder om Gotland. De kommer ind på bl.a. Middelalderbyen med bymur, botanisk have, rauker og koraller, pilgrimsvejen tværs over øen og andre oplevelser. * * * Onsdag d. 9/11 kl. 19.00 er der salmesangsaften i Bederslev kirke med motetkoret. Som forberedelse til reformationsjubilæet næste år vil vi i aften synge salmer fra reformationstiden.
Pastoratets historie

Nr. Nærå-Bederslev-Uggerslev-Nr. Højrup pastorat blev dannet i 1996, hvor det gamle Nr. Nærå-Bederslev pastorat blev sammenlagt med Uggerslev og Nr. Højrup sogne, der ved den lejlighed blev adskilt fra Skamby sogn, som de havde været sammen med i 25 år.
Sammenlægningen skete på baggrund af anbefalingerne i en rapport udarbejdet af Nr. Nærå-Bederslevs daværende sognepræst Poul B. Nielsen, der analyserede de kirkelige forhold på Nordfyn.
Sognene havde faktisk hørt sammen på andre måder tidligere i historien. Fra reformationen til slutningen af 1700-tallet var Uggerslev og Bederslev ét pastorat og Nr. Nærå og Nr. Højrup hørte sammen.

Sognenes nye menighedsråd begynder 27. november

I de fire sognes menighedsråd har man nu konstitueret sig for det kommende år, og er klar til at begynde den ny periode, der starter 1. søndag i advent med det nye kirkeår.

I Nr. Nærå menighedsråd er Grete Nielsen gået ud og ind er trådt Jens Bo Rasmussen.

Formand er fortsat Birgit W. Andersen.

I Bederslev menighedsråd er Hans M. Hansen og Bodil Green trådt ud og ind er trådt Britta Walsted-Rasmussen og Kristina Christensen.

Formand er fortsat Bo Maegaard.

I Uggerslev sogn er Helle Rasmussen og Tina Bjørnskov gået ud og ind er trådt Charlotte Andersen Errebo og Rosa Anna-Lise Skovborg Svenstrup.

Formand er fortsat Lars Jensen.

I Nr Højrup sogn er der ingen ændringer i menighedsrådets sammensætning.

Formand er fortsat Jane Kjeldsen.

De øvrige poster, der blev fordelt i konstitueringen kan ses under de enkete menighedsråd i menuen ude til venstre. Her vil der også komme billeder af de nyvalgte så snart de bliver klar.

Julekoncert i Nr. Nærå

Torsdag d. 15. december kl. 19.00 er der julekoncert i Nr. Nærå kirke. Det bliver Duo Askou/Andersen, der spiller.

Her er en video fra Skamby kirke med musik fra duoens seneste cd:
Begivenheder
<< December 2016 >>